Недељник

Странице

2015-10-20

МАЈА ГОЈКОВИЋ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Председница Народне скупштине посетила Смедерево

29.септембар 2015.


Колор прес група и магазин "Jamie", по лиценци чувеног британског кувара Џејмија Оливера, у сарадњи са Туристичком организацијом Смедерева и под покровитељством Маје Гојковић, председнице Народне скупштине Републике Србије, у понедељак су организовали посету вили "Златни брег" и презентацију вина и гастрономских специјалитета смедеревског краја.

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић рекла је да је циљ посете некадашњем летњиковцу Обреновића у Смедереву да се промовише лепота природе, лепота винарије и историја Србије која се крије у овим предивним зидинама.

"Жеља нам је била да представницима амбасада и медија представимо и овај део наше лепе државе, све у циљу велика акције која је промовисана летос од Владе Србије и која се односи на промовисање туризма и потенцијала наше државе", рекла је Гојковић.

Посета вили на Плавинцу је организована за новинаре и уреднике магазина, рубрика и емисија које се баве гастрономијом и винима, гастро-блогере, власнике и менаџере београдских ресторана и хотела и стране дипломате у Београду, од којих су се одазвали амбасадори Алжира и Црне Горе и  представница Амбасаде Норвешке.

Након обиласка овог велелепног здања у пратњи кустоса, за званице је припремљена презентација вина и гастрономскх специјалитета из Смедерева и околине.

Председница Народне скупштине Републике Србије, која је и председница скупштинског  Одбора за права детета Маја Гојковић, у друштву власника Колор прес групе Роберта Чобана,  посетила је потом Установу за дневни боравак деце, младих и одрасних особа са сметњама у развоју "Сунце" у Смедереву и деци поклонила слаткише.

Корисници дневног боравка извели су одговарајући програм за госте из Београда и представнике локалне самоуправе, међу којима су били заменик градоначелника Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић и члан Градског већа Љиљана Животић Живановић, којима су показали и како функционише пекарска радионица, један од актуелних едукативних садржаја у овој установи.

Председница Народне скупштине Републике Србије том приликом је рекла да се Одбор за права детета бави изменама закона који омогућавају да своје право место у друштву нађу и родитељи деце са сметњама у развоју и сама деца.

"Трудимо се да достигнемо европске стандарде у тој области. Немамо те могућности као земље које у последњих 25 година нису имале толико тешкоћа као ми, али брзо учимо и са много разумевања напредујемо. Усвајамо све оно што је модерно и у складу са финансијским могућностима чинимо све да олакшамо живот овој деци и помогнемо њихове породице", нагласила је Гојковић.

Нема коментара:

Постави коментар