Недељник

Странице

2015-10-20

СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА - СМЕДЕРЕВО

Одржана 192. седница Градског већа

15.октобар 2015.


Једна од најважнијих тачака која се нашла на дневном реду 192. седнице Градског већа града Смедерева, била је иницијатива Радног тима за израду анализе оправданости спајања ЈКП Водовод Смедерево и свих јавних комуналних предузећа насталих реструктурирањем ЈКП Комуналац Смедерево и именовању координатора и сарадника координатора. У смислу рационализације рада локалне самоуправе, Радни тим је предложио Градском већу града Смедерева да се покрене иницијатива о статусној промени припајања ЈКП Чистоћа и ЈКП Пијаце, Јавном комуналном предузећу Зеленило и гробља Смедерево. Предлог би требало да усвоје Надзорни одбори предузећа, затим да се усагласи Нацрт Уговора на који Скупштина даје сагласност, како би од 01.01.2016. почело да функционише ново рационализовано јавно комунално предузеће.

Оно што ће обрадовати родитеље је свакако Одлука за одобравање новчаних средстава на име једнократне новчане помоћи за куповину школског прибора за школску 2015/2016. годину, за ученике основне и средње школе и студенте, из потпуних породица који су корисници новчане социјалне помоћи и из једнородитељских породица, који су корисници новчане социјалне помоћи. За ове намене је опредељено 3.124.000,00 динара, а новац се исплаћује на основу спискова које прави Центар за социјални рад и укупно је обухваћено 633-оје деце. Износи су повећани у односу на прошлу годину.

Од осталих тема, из надлежности Скупштине града Смедерева, прихваћен је Нацрт, утврђен Предлог одлуке о некатегорисаним путевима и упућен одборницима на усвајање.
Прихваћен је и Нацрт и утврђен Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима социјалне заштите у граду Смедереву, који ће такође бити предложен на усвајање Скупштини града Смедерева. Скупштини ће бити прослеђен и Предлог решења о измени Решења о именовању чланова Школског одбора Основне школе „Иво Лола Рибар" у Скобаљу. Прихваћен је и Предлог за давање сагласности на измене и допуне Финансијског плана Туристичке организације града Смедерева за 2015. годину, као и Предлог решења о именовању чланова Савета за младе града Смедерева.

Такође је усвојен Предлог програма за допуну Програма постављања привремених пословних објеката на сеоском подручју на територији града Смедерева, који третира укупно 19 локација, од који су 6 нових, а све локације су предложиле месне заједнице.

Градско веће је дало сагласност за преузимање обавеза по Уговору који захтева плаћање у 2015. и 2016. години а односи се на израду Идејног и Главног пројекта за изградњу система за наводњавање јужног дела територије града Смедерева, у површини од 1.535 хектара. У првој фази су обухваћене сеоске месне заједнице: Друговац, Мало Орашје и Суводол.

Сагласност је постигнута и у вези са Одлуком директора Јавног предузећа за стамбене услуге и топлификацију Смедерево, број 5878 од 25.09.2015. године о додели Уговора за јавну набавку топловодног котла.

Прихваћен је Извештај о активностима предузетим у циљу пописа и уписа непокретности у јавну својину града Смедерева. Рок за упис је 06.10.2016. године.   Такође је прихваћен и Извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији града Смедерева за период Јануар-Јун 2015. године.

Разматрани су и усвојени, односно прихваћени предлози аката из области пословног простора и то:

1.1.Предлог решења о давању на коришћење без накнаде пословног простора у Улици Карађорђевој број 5-7 у Смедереву, Центру за културу Смедерево
1.2.Предлог по Решењу Агенције за реституцију Републике Србије за враћање дела пословног простора у Улици Милоша Великог број 5 (раније 7) у Смедереву Радомиру Миловановићу и Ранку Миловановићу
1.3.Предлог по решењима Агенције за реституцију Републике Србије за враћање пословних простора у Улици краља Петра I број 20 у Смедереву
1.4.Предлог по захтеву Александра Шипетића из Смедерева за враћање дела пословног простора у Улици Милоша Великог број 7 (5) у Смедереву
1.5.Предлог за враћање 1/3 идеалног дела пословног простора у Улици краља Петра Првог број 27 у Смедереву, Добрили Нешић Сурла из Београда
1.6.Информација о пословном простору у Улици кнез Михајловој број 1-3 у Смедереву у коме се налази „Обућа Милош"


Одлучујући по жалбама грађана, Градско веће је одложило одлучивање по жалби Скупштине станара  зграде Трг Републике број 14 изјављеној на Решење Одељења за инспекцијске послове Градске управе града Смедерева.

Жалбе Драгомира Антића из Смедерева и Драгана Стојадиновића из Удовица, одбијене су као неосноване.

Усвојена је Информација по Закључку Градског већа града Смедерева број 023-40-1/2015-07 од 16. јула 2015. године, а у вези са висином солидарних помоћи и плаћених одсуства запослених у јавним предузећима чији је оснивач град Смедерево. Реч је о упоредној анализи по Колективним уговорима и Правилницима о раду у јавним комуналним предузећима, са циљем усаглашавања аката.

Претходно је на телефонској седници, због хитности поступка, прихваћена Информација у вези са разрешењима директора и именовањима вршилаца дужности директора Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево и Народне библиотеке Смедерево.

Нема коментара:

Постави коментар