Недељник

Странице

2016-04-05

НОВА КОРОНАРНА ЈЕДИНИЦА



 НОВА КОРОНАРНА ЈЕДИНИЦА У СМЕДЕРЕВУ

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић отворила је у петак новоизграђену Коронарну јединицу на Интерном одељењу смедеревске Опште болнице Свети Лука.

Коронарна јединица има осам кревета и три једнокреветна апартмана, а изграђена је захваљујући донацијама, као и сопственим средствима, залагањем руководства и запослених у Општој болници.

"Лекари треба да имају боље услове за рад, а пацијенти комфор, овде ће лежати најтежи болесници, када говоримо о интерној медицини. Честитам свима који су допринели да се изгради овај простор и захваљујем се донаторима", рекла је др Аврамовић.

Вредност изведених радова износи око пет милиона динара.

Градоначелница је овом приликом истакла да постоје лекари који нису заборавили Хипократову заклетву и спремни су да раде прековремено, у циљу смањења гужви које настају због уског грла пријављивања пацијената, па на преглед чека око 700 пацијената.

Она је додала да је предузела одговарајуће кораке у Министарству здравља и нагласила да ће Смедерево ускоро добити четири лекара интерне медицине, који ће радити месец дана, како би се смањиле гужве и чекања.

У петак је обележена петогодишњица самосталног пословања Опште болнице Свети Лука у Смедереву, а ове године се обележава и 150 година постојања болнице у Смедереву која је основана 21. новембра  1866. Године.

На свечаности поводом Дана болнице, традиционално су проглашени најбољи техничар, начелник и служба.


Нема коментара:

Постави коментар