Недељник

Странице

2016-04-05

ГРАД СМЕДЕРЕВО ОБРАДОВАО ПОРОДИЉЕ



Град поклања ауто седишта за бебе



Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић данас је у Центру за културу породиљама са територије града Смедерева уручила ауто седишта за бебе.


"Град је, размишљајући на који начин може да реши неке проблеме, који се тичу безбедности,  донео одлуку да свакој беби у 2016. години поклонимо по једно седиште за аутомобил, које може да буде и носиљка. Уз оно што дајемо када се дете роди и уз оно што дајемо свакој трудници, сада смо се одлучили за овај вишенаменски поклон који су одабрале маме. Свим младим мамама честитам на бебама које су донеле на свет и увећале број житеља Смедерева, и желим да имају још деце. Такође је важно да смо данас сви били овде, да се дружимо и ширимо позитивну енергију", поручила је градоначелница и захвалила се вртићима и њиховим малишанима на веселом програму.

Свечаност даривања, пригодним музичким програмом и маштовитим игроказима, уз мноштво шарених балона, улепшали су малишани Предшколске установе Наша радост из Смедерева, од којих су се многи од њих први пут представили широј публици.

По предлогу Савета за безбедност саобраћаја, Градско веће је на последњој седници донело Закључак о набавци и додели ауто седишта за новорођенчад, а данас је 118 родитеља преузело овај вредан поклон.

Расподела ће бити настављена и током године ће се вршити периодичне поделе, на које ће се родитељи, који испуњавају услове, одазивати по позиву.

Право на доделу ауто седишта, остварује свака породиља која на дан рођења детета има пребивалиште на територији града Смедерева.

Данашњој свечаности у Центру за културу присуствовали су Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и Бранче Стојановић, председник Скупштине града Смедерева.


Нема коментара:

Постави коментар