Недељник

Странице

2015-11-24

ГРАД УПОСЛИО 10 ЛЕКАРА

 

Обележен Дан града Смедерева

23.новембар 2015.


Свечана академија поводом обележавања Дана града Смедерева одржана је у петак у препуној Великој сали Центра за културу, током које је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић уручила награде и признања заслужним колективима и појединцима.

Повеља града Смедерева ове године је припала Уметничком ансамблу Министарства одбране „Станислав Бинички", који је све досадашње концерте бесплатно даривао Смедереву, брачном пару Петровић, Дејану и Светлани, родом из Раље, који се истакао својим хуманитарним активностима у периоду поплава, достављајући велике количине хране, лекова, медицинског материјала, намештаја, гардеробе и осталих неопходних средстава и Божидару Петровићу Цаки, родом из Лугавчине, који је помогао реновирање школе у родном селу, обезбедио средства за реновирање сеоске амбуланте и станова за лекаре, омогућио куповину плаца за изградњу цркве, реконструкцију Дома културе и изградњу Ловачког дома. 

Сребрњак града Смедерева припао је предузећу ТОМИ Траде д.о.о. у Смедереву, које је досадашње акције и манифестације у организацији Града Смедерева несебично помагало, пружало драгоцену подршку и помоћ, као и млекари „ЈТЛ ЗЛАТИБОРАЦ", која има одличну сарадњу са буџетским корисницима града, попут болнице, вртића, школа.

Повељу града Смедерева је у име Министарства одбране и Војске Србије примио начелник Управе за односе са јавношћу у Министарству одбране Петар Бошковић, који се захвалио у име свих добитника награда и рекао да је њима увек драго да свирају у Смедереву, где су топло примљени.

На свечаности је емитован филм о постигнућима у привреди, култури, спорту и о свему ономе што је обележило функционисање града током протеклих годину дана, а у свом обраћању, градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић је истакла да све оно што је добро урађено, не би било могуће без подршке и разумевања сарадника у Градској управи, коалиционих партнера, Подунавског управног округа, одборника Скупштине града Смедерева, јавних комуналних предузећа, грађана Смедерева, смедеревских привредника и предузетника, званичника околних градова и велике помоћи Владе Србије и премијера Александра Вучића.

"Задовољство је ових година бити градоначелник Смедерева, а крајњи резултати су фасцинантни. Подаци из Националне службе за запошљавање на управо одржаном Сајму запошљавања говоре да је од 1. јануара до 1. октобра у Смедереву 2.160 Смедереваца добило посао на неодређено време, не рачунајући запослене на одређено време, плус 557 нових места са Сајма запошљавања, што су импозантне бројке. Проста математика говори да нека је сваки од 2.160 запослених, плаћен 30.000 динара, то је укупно око 5 милиона евра које нисмо имали прошле године и тај новац се слио у наше продавнице, пијаце, фризерске салоне, кафиће... Обећала сам у овом мандату 3.000 радних места и то сам остварила. Међутим, то није крај. У 2016. години обећавам још 1.500 радних места, јер замајац који смо дали граду, Слободна зона, инвеститори који су дошли и који долазе, гаранција су да је Смедерево неумитно закорачило једним великим кораком у бољу будућност и нећу дозволити да се тај точак заустави. Морам да кажем да смо, поред тога што смо видели у филму, још много тога урадили. Добили смо грађевинску дозволу за Удовички плато, тако да ће потез четири села добити наводњавање "кап по кап" за своје воћњаке, што ће унапредити приносе и стандард пољопривредника, али и самог града. Не желим о томе још да причам, али гарантујем да ћемо до краја године имати још добрих вести. Потез Робне пијаце и "кванташа" продали смо МПЦ-у и један ритејл центар доћи ће поред Лидла у наш град и то Смедерево заслужује. То је знак да је порастао стандард када су изабрали Смедерево за инвестирање. Много тога ће се још дешавати, у јануару почиње да ради производња и прерада рибе, где ће бити запослено нових 300 радника. Затим расписујемо тендер за продају Желвоза и то ће бити добра приватизација, где ће радити нових 350 радника, у ритејл парку 200 до 300, у Лидлу 25 запослених у почетку и још много тога. Најважније је да сваки наш Смедеревац има егзистенцију. У марту 2016. године почињемо са изградњом Индустријског колосека, измештањем индустријских шина из центра града и коначно ће Смедерево добити туристичку луку. Ова година је показала да је Смедерево занимљиво за стране туристе. То је део онога што Смедерево очекује у будућности. Заједно са вама, желим једно лепше и боље Смедерево, са још више туриста. Све ово нисам могла да урадим сама и овом приликом се захваљујем свима који су ми у томе помогли и давали подршку", рекла је градоначелница и свим верницима који славе Аранђеловдан пожелела срећну крсну славу.

После доделе награда и признања, у оквиру званичног дела програма, одржан је концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички", под диригентском управом Војкана Борисављевића. Наступили су познати интерпретатори: Мерима Његомир, Снежана Савић, Екстра Нена, Жарко Данчуо и Марко Калајановић.

Дан града Смедерева одржава се на Аранђеловдан подсећајући на овај дан 1805. године, када је после три и по века ропства, турски заповедник диздар Мухарем Гуша предао кључеве Смедерева вођи српских устаника, вожду Карађорђу, чиме је означена нова ера у будућности града.
 

Град упослио 10 младих лекара

20.новембар 2015.


Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић организовала је данас пријем поводом потписивања Уговора о раду са 10 лекара, 8 доктора медицине и 2 доктора стоматологије, са положеним стручним испитом, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Град Смедерево већ три године опредељује буџетска средства за радно ангажовање лекара и стоматолога, али и професора физичке културе, подсетила је градоначелница.

„Надам се да ћете бити добри лекари и да ће ваше знање бити на услузи грађанима Смедерева. Сматрамо да је примарна здравствена заштита грађана најважнија, зато локална самоуправа и опредељује средства за ову намену. Честитам вам данас што почињете да радите, желим да убрзо добијете и специјализације, а пре свега желим да останете и радите у вашем и нашем граду. Град Смедерево ће наставити и у будућности да упошљава све лекаре са положеним стручним испитом", нагласила је градоначелница Смедерева.

Директорка Дома здравља Смедерево, др Светлана Михић Јовановић, захвалила се локалној самоуправи, посебно градоначелници др Јасни Аврамовић, на овој акцији која је, како је истакла, пожељна, потребна и неопходна, како за колеге у Дому здравља, тако и за Смедеревце.

„На овакав начин је омогућено нашим суграђанима да брже и лакше дођу до неопходне медицинске помоћи, а ваш и труд ваших родитеља, који су сносили терет вашег студирања, сада ће бити крунисан. Желим вам добродошлицу и надам се доброј сарадњи", рекла је директорка Дома здравља Смедерево.

Нема коментара:

Постави коментар