Недељник

Странице

2015-11-24

ПОМОЋ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА


   Донација пластеника кроз програм помоћи ЕУ поплављеним подручјима

18.новембар 2015.


Завршена је испорука, преузимање и монтажа 14 пластеника са опремом и конструкцијом који су одобрени за подручје Смедерева, као још једна донација у оквиру пројекта Европске уније који се спроводи кроз програм помоћи ЕУ поплављеним подручјима.

Имплементатор програма на терену је ФАО - Организација за храну и пољопривреду УН, у сарадњи са градовима и општинама у Србији.

Извршена је контрола монтаже и квалитета на терену и потписивање пратеће документације, са свим произвођачима који су остварили ову донацију. Са монтажом се започело 17.октобра и посао је потпуно завршен код свих корисника 14. новембра.

На терену су били присутни, по протоколу, представници Пројекта донације ЕУ и ФАО-Организације за храну и пољопривреду УН која врши имплементацију донација на терену.  

Произвођачи су имали прилику да изаберу величину пластеника која им одговора, веће или мање димензије. Веће пластенике димензија 8x20 м је добило 12 произвођача и то: из Липа 4, Мале Крсне 2, Раље 1 и Вранова 5, од добављача БМ група Рача. Мање пластенике димензија 5x20 м су добила 2 произвођача из Раље. Добављач за ове пластенике је фирма Ицеберг Сурчин.

Наведени добављачи су извршили испоруку и монтажу пластеника на терену, а додељени пластеници су доброг квалитета, са гаранцијом на фолију и пратећу опрему и поцинкованим цевима.

По званичним подацима, укупна вредност донације 14 пластеника износи 3.492.380,00 динара.

Нема коментара:

Постави коментар