Недељник

Странице

2015-11-24

ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ У СМЕДЕРЕВУ


Представљен програм "Европа за грађане и грађанке"

17.новембар 2015.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије представила је данас у Смедереву програм ЕУ "Европа за грађане и грађанке", у склопу активности које спроводи као национална контакт тачка за овај програм у градовима и општинама широм Србије.

Циљ сличних информативних састанака је боље упознавање са циљевима програма „Европа за грађане и  грађанке", структуром Програма и роковима за подношење предлога пројеката, као и пружања више информација о приоритетима наредних позива за подношење предлога пројеката.

О Програму су представницима цивилног сектора и јединица локалне самоуправе из Смедерева, али и из Лознице, Петровца на Млави, Пожаревца, Београда и Сремске Каменице, говорили Мехдија Медовић и МаринаТадић, из Групе за међународну сарадњу и европске интеграције, Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом, а скуп је отворио председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић.

"Знамо које су потребе удружења и организација цивилног друштва, као и да буџет не може да испуни све захтеве. Разговарамо у припреми буџета и водимо рачуна да расподела средстава буде што равноправнија и равномернија. Свесни смо да та средства нису довољна и зато смо захвални и вама што смо данас у могућности да чујемо више о начинима конкурисања, приоритетима, роковима за подношење предлога пројеката и тако поспешимо рад цивилног сектора у најширем смислу", рекао је Стојановић.

Општи циљеви програма „Европа за грађане и грађанке" су допринос разумевању Европске уније, њене историје и различитости, као и промоција европског грађанства и унапређење грађанског и демократског учешћа на нивоу ЕУ.

Информативни састанак поводом представљања програма „Европа за грађане и грађанке" одржан је са представницима цивилног друштва и локалне самоуправе у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, на иницијативу Јована Јовановића, председника Организације особа са ампутираним екстремитетима Смедерево.

Нема коментара:

Постави коментар