Недељник

Странице

2015-11-24

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У СМЕДЕРЕВУ


 

Одржан Сајам запошљавања

18.новембар 2015.


У холу смедеревског Центра за културу данас је одржан Сајам запошљавања на којем је 25 послодаваца понудило око 570 радних места. Сајам запошљавања је отворио Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

Послодавци су исказали потребу за различитим профилима пољопривредне, машинске, електротехничке, текстилне, грађевинске, саобраћајне, трговачке и економске струке, а незапослени су били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију, као и да добију помоћ у писању своје радне биографије.

Заменик директора Националне службе за запошљавања Србије, Драган Сикимић, председница Локалног савета за запошљавање, Љиљана Животић Живановић и директорка НСЗ филијале у Смедереву, Олга Свилар, потом су уручили Уговоре корисницима субвенције за самозапошљавање, за 49 незапослених лица којима су одобрена средства за самозапошљавање по конкурсу Локалног савета за запошљавање, као и 30 уговора по конкурсу Националне службе Смедерево.

Град Смедерево је за програме запошљавања у 2015. години издвојио 15 милиона динара, а Република Србија субвенционише програме на територији Града Смедерева са 3,6 милиона динара, тако да ће у 2015. години за програме запошљавања бити утрошено 18,6 милиона76.056,34 динара.

Након завршених конкурса у 2015. години, биће упослено укупно око 144 лица, око 60 за самозапошљавање, 40 за новозапошљавање и 44 по програму јавних радова.

Градска управа Смедерево, Одељење Локалне пореске администрације и ЈКП Водовод, ангажовали су 44 незапослена лица, програмом јавних радова, за послове пописивача. Ова лица ће остваривати месечну надокнаду од 15.000,00 динара, до истека јавних радова.

Према речима директорке филијале НСЗ у Смедереву, Олге Свилар, на евиденцији незапослених је тренутно 8.832 лица, што је 460 мање у односу на податке из септембра.

Нема коментара:

Постави коментар