Недељник

Странице

2015-09-21

СЕДНИИЦА ОКРУГА



Седница Подунавског управног округа


У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  27. августа 2015. године одржана је редовна седница Савета Подунавског управног округа.
Пре преласка на дневни ред Савет Подунавског управног округа  констатовао је да је нови члан Савета Округа постао Игор Матковић, новоизабрани председник општине Велика Плана.
Савет Округа разматрао Информацију о одржавању туристичко привредних и других манифестација на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  и донео следеће Закључке
:
Савет Подунавског управног округа подржава све активности локалних самоуправа око организације туристичко привредних и других манифестација током наредног месеца  („Смедеревска јесен" која са својом дуготрајном традицијом, улази у ред најстаријих туристичко-привредних манифестација у Србији, затим Изложба говеда сименталске расе у Великој Плани, као и Крстовдански вашар у Смедеревској Паланци) и истиче њихов значај за Подунавски управни округ.
Обзиром да се очекује да ће велики број гостију посетити наведене манифестације и потребе да се манифестације одвијају несметано, Савет округа сматра да је неопходно да надлежне инспекције окружних подручних јединица и инспекцијски органи локалних самоуправа током вршења инспекцијског надзора координирају своје активности, уз потребу да надлежне инспекције свој посао раде на високом професионалном нивоу. Током вршења послова из  надлежности инспекција акценат ставити на превентивном деловању.   Савет Подунавског управног округа је такође донео закључак да поводом предстојећег одржавања Изложбе говеда сименталске расе у Великој Плани надлежна ветеринарска инспекција предузме све мере из своје надлежности, како би се ова манифестација успешно организовала.
Савет Округа је такође разматрао и усвојио Информацију о давању у закуп пољопривредног земљишта на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа.
Седницом je председаваo Радослав Цокић, председник Сааета Подунавског управног округа.

Нема коментара:

Постави коментар