Недељник

Странице

2015-09-14


      PU SMEDEREVO


              Maloletnici osumnjičeni za podmetanje požara u kućama i školi


    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, nakon serije od nekoliko požara u privatnim kućama i Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Smederevu, formirali su dve operativne grupe, sa prioritetnim zadatkom da utvrde sve okolnosti nastanka ovih požara.

    Intenzivnim i opsežnim operativnim radom, policijski službenici kriminalističke policije utvrdili su da su požari u pet privatnih kuća na području Smedereva i osnovnoj školi "Dositej Obradović" izazvani namerno, odnosno da su podmetnuti.

    Zbog postojanja osnova sumnje da su izazvali ove požare i tako izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, protiv dvojice maloletnika, starosti 16 i 17 godina, biće podnete krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

    Oni su osumnjičeni da su, krajem avgusta, u noćnim časovima, provalili u pet privatnih kuća, za koje su znali da nisu naseljene, i otvorenim plamenom izazivali požare. Takođe, osumnjičeni su i da su 2. septembra, oko 4 časa, provalili u OŠ "Dositej Obradović", gde su izazvali požar na nekoliko mesta, a u tom požaru su izgorele školska kuhinja, trpezarija, biblioteka i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda.

    Materijalna šteta koja je nastala u ovim požarima se, za sada, okvirno procenjuje na oko 10 miliona dinara.

Нема коментара:

Постави коментар