Недељник

Странице

2015-12-21

Novogodišnji program

BRAĆA (B)LUZERI
25.12.2015.

Prvi u nizu Smederevskih novogodišnjih programa, koji se održavaju pod pokroviteljstvom grada Smedereva, je mjuzikl Braća (B)luzeri, u režiji Ivana Jevtovića. Predstava će biti izvedena u petak 25. decembra, u Velikoj dvorani Centra za kulturu sa početkom u 20 časova.
Braća (B)luzeri, mjuzikl inspirisan kultnom američkom muzičkom komedijom iz 1980, premešten je u naše podneblje u sadašnji trenutak. Sa dvojicom protagonista koji gotovo nikada ne skidaju naočare za sunce i crna odela uz glumačko-pevačko-plesačku ekipu, predstava praćena domaćim i svetskim džez, bluz i rok hitovima, na duhovit način govori o životu umetnika. Predstava dotiče teme koje se odnose na preživljavanje i dešavanja iza scene na kojoj stvari deluju blistavo. „Braća (B)luzeri“ bore se za spas kulture i umetnosti, a njihova „božja misija“ sastoji se u očuvanju poslednjih ostataka istinskih vrednosti i poruka koje se ljudima putem umetnosti prenose.
Braća Džidži (Ivan Jevtović) i Elvis (Ivan Mihailović) pored mnogobrojnih prepreka - od eksplozija, preko opasnih žena, do susreta sa policijom, ponovo okupljaju svoj bend i pokreću kulturnu revoluciju. U ostalim ulogama su: Duško Radović, Dušica Novaković, Jelena Gavrilović, Amar Mešić, Anđelko Beroš, Arsenije Tubić, Petar Kokinović, Milica Petrović, Jelena Puzić, Saša Simović i Bend Bluzera.
Producenti predstave su CEBEF i MIKSER HAUS.


NOVOGODIŠNjI KONCERT IVANA BOSILjČIĆA I UMETNIČKOG ANSAMBLA MINISTARSTVA ODBRANE „STANISLAV BINIČKI“
26.12.2015.

Dan kasnije, na istom mestu i u isto vreme (subota, 26. decembar u 20 časova), održaće se Novogodišnji koncert Ivana Bosiljčića i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, pod dirigentskom upravom maestra Vojkana Borisavljevića. Na repertoaru su neke od najlepših romskih i evergrin melodija, između kojih će naš popularni glumac čitati stihove poznatih pesnika.

NOVOGODIŠNjE ČAROLIJE
25.12.2015.
31.12.2015.
16.01.2016.

Programski segment namenjen najmlađima pod nazivom Novogodišnje čarolije, u kome će učestvovati deca i vaspitači predškolske ustanove „Naša radost“ održavaće se na Gradskom trgu, po sledećem rasporedu: u subotu 26. decembra od 12 časova i u četvrtak 31. decembra od 11.00 časova. U Novoj 2016. godini, deca i vaspitači iz „Naše radosti“ prirediće nam još jedan program, u subotu 16. januara od 12 časova.

DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE
13.01.2016.

I Novogodišnji programi za odrasle takođe se nastavljaju u januaru 2016. godine. Tradicionalni Doček pravoslavne Nove godine uz orkestar „Banatski kicoši“ biće održan u sredu 13. Januara u Vinskom gradu sa početkom od 22 sata.

NOVOGODIŠNjI GALA KONCERT
14.01.2016.

Novogodišnji gala koncert Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ biće održan u četvrtak, 14. januara, sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Na koncertu, na sam dan pravoslavne Nove godine, pod nazivom „Na lepom plavom Dunavu“ biće izvedena popularna dela umetničke muzike u novim aranžmanima Vojkana Borisavljevića.
Pod dirigentskom upravom maestra Vojkana Borisavljevića nastupiće vokalni solisti Jadranka Jovanović, Olivera Merkurio (Italija), Nevena Matić, Oliver Njego, Dejan Maksimović i Dragutin Matić, kao i instrumentalni solisti: Edit Makedonska, Uroš Kovandžić, Viktor Isaković, Duško Stamenković, Nikola Živković, Mirjana Vukadinović i Nenad Ninković.
Umetnički ansambl ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ nastavlja dugogodišnju tradiciju Beogradskog vojnog orkestra, kojeg je 26. septembra 1899. godine osnovao naš proslavljeni kompozitor Stanislav Binički. Ansambl je dobitnik Povelje grada Smedereva, visokog priznanja koje dodeljuje grad Smederevo. Povelja grada Smedereva uručena je povodom Dana grada 21. novembra, na Svečanoj akademiji koja je održana dan ranije u Centru za kulturu.
Pokrovitelj Smederevskog novogodišnjeg programa je Grad Smederevo. Ulaz na sve programe u Centru za kulturu je slobodan uz prethodno podizanje besplatnih ulaznica na Biletarnici ove ustanove.

Нема коментара:

Постави коментар