Недељник

Странице

2015-12-21

Sednica gradskog veća



Седница градског већа

У среду, 16. децембра 2015. године одржана је 208. седница Градског већа града Смедерева.

Чланови Градског већа прихватили су Нацрт, утврдили Предлог и предлажу Скупштини града Смедерева на првој наредној седници донесе Одлуку о буџету града Смедерева за 2016. годину.


Из надлежности Скупштине града прихваћен је и Нацрт, утврђен Предлог одлуке о максимално дозвољеном одступању од спратности прописане важећим планским документом у поступку озакоњења објекта.

Такође, одборницима ће бити предложен на усвајање утврђени Предлог одлуке о прибављању непокретности у јавну својину града Смедерева катастарске парцеле број 1400/2 К.О. Враново

Градско веће је прихватило нацрте, утврдило предлоге одлука о увођењу самодоприноса за подручје Месне заједнице Раља који ће бити предложени одборницима на усвајање.

Скупштини града биће предложена и акта у вези са променом пословног имена Јавног предузећа за стамбене услуге и топлификацију Смедерево.

На 208. седници Градског већа прихваћен је Нацрт, утврђен Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о прибављању и располагању стварима у јавној својини града Смедерева и биће предложен одборницима на усвајање.

Такође, Веће је прихватило Нацрт, утврдило Предлог и предложиће Скупштини града да донесе Одлуку о подстицању образовања ученика и студената на територији града Смедерева.

Прихваћене су Измене и допуне Финансијског плана Предшколске установе „Наша радост" Смедерево за 2015. годину и предлажу се Скупштини града да на исте да сагласност.

Градско веће је донело Програм о измени Програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју града Смедерева у 2015. години, као и Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју града Смедерева у 2016. години.

Градско веће града Смедерева је на 208. седници донело и Одлуку о додели стипендија за ученике средњих школа ромске националности за школску 2015/2016. годину.

Нема коментара:

Постави коментар