Недељник

Странице

2015-07-17

РАЧУН БОЛИЦЕ У БЛОКАДИ Болница „Стефан Високи“, 16. јул 2015.



РАЧУН БОЛИЦЕ У БЛОКАДИ
Болница „Стефан Високи“, 16. јул 2015.

- Блокада рачуна је последица нелегалне набавке лабораторијске опреме и реагенаса, и Болница за то дугује повериоцима око 12 милиона динара, без камате – изјавио је на јучерашњој конференцији за новинаре директор Болнице, др Горан Богдановић, и за насталу ситуацију оптужио своје претходнике, као и управни и надзорни одбор Болнице у претходном саставу. Према Богдановићевим речима, набављени апарати и реагенси нису имали примену у паланачкој болници:

- Рад ових апарата и није предвиђен у здравственој установи секундарног типа, каква је наша болница. Због тога су ови апарати решењем инспекције Министарства здравља стављени ван функције, иако смо ми то урадили и пре тог налога, јер потребе за радом тих апарата није било. Случај је предат Јавном тужилаштву које по том питању предузима законом предвиђене активности. Насупрот томе, Болница фунционише и функционисаће без проблема. Влада Србије је обезбедила механизме за овакве ситуације , истакао је Богдаовић, додавши да су реакције министра здравља и државног секретара у овом министарству  биле тренутне, захваљујући чему Болница и даље функционише нормално.
-Функционисање Болнице неће бити угрожено, ни по једном питању, и сви облици функционисања болнице ће наставити да функционишу – рекао је између осталог директор ОБ „Стефан Високи“ на  конференцији за штампу.
.

Нема коментара:

Постави коментар