Недељник

Странице

2015-07-16

saopštenje



SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE 07.07.2015.
Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva, na sednici u utorak, 7. jula 2015. godine, razmatrao je situaciju u vezi sa visokim temperaturama. Zbog najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će u julu i avgustu biti izuzetno visoke temperature, Gradski štab je preporučio mere za prevazilaženje problema koje donosi tropsko vreme.
Gradski štab je naložio JKP Vodovod Smederevo da aktivira sve gradske česme sa pijaćom vodom, a Ekološkoj inspekciji da na svim ovim objektima stavi obaveštenje da je voda ispravna za piće.
Grad Smederevo će obezbediti kontejnere sa pijaćom vodom, koji će za vreme tropskih dana biti po prioritetima raspoređeni u gradu i selima.
Zbog opasnosti izbijanja požara, zadužuje se JKP Vodovod da proverei ispravnost svih hidranata koje koristi Vatrogasno-spasilačka jedinica.
Gradski štab za vanredne situacije preporučuje JKP Vodovod da preduzme potrebne mere i vodne sisteme održava u radnom i funkcionalnom nivou koji omogućuje neprekidno snabdevanje stanovništva vodom.
Upućuje se apel građanima da racionalno troše vodu za piće, a zabranjuje se pranje automobila, zalivanje bašti i drugo bespotrebno rasipanje vode iz gradskog vodovoda.  Nadležna isnpekcija kontrolisaće potrošnju vode na terenu.
Preporučuje se građanima da u najtoplijem delu dana, od 10 do 17 sati, bez preke potrebe ne izlaze na ulicu bez zaštite. Iz Opšte bolnice preporučuju kardiovaskularnim, respiratornim i psihijatrijskim bolesnicima da se pridržavaju terapije. Građanima se savetuje da unose dovoljne količine tečnosti i prilagode ishranu visokim temperaturama.


                                                                                                         Komandant Gradskog štaba
                                                                                                               za vanredne situacije
            DR JASNA AVRAMOVIĆ
  

Нема коментара:

Постави коментар